Historia

 

Hannu Taanila aloitti yritystoiminnan heinäkuussa 1979 aluksi ammatinharjoittajan ja myöhemmin lakimuutoksen myötä toiminimellä. Ensimmäinen työmaa oli silloisessa Neuvostoliitossa, Kostamus-kaupungin rakennustyömaalla. Autona silloin oli Kontio Sisu, Hiab nosturilla varustettuna, ja työnä oli rakennustarvikkeiden kuljetus. Muita alkuajan merkittäviä työmaita oli Pohjanmaan radan sähköistys välillä Sievi-Kempele. 1980-luvun merkittävin työ oli kuitenkin Rautaruukki Oy:n valmistamien putkien, palkkien, levyjen ja kelojen kuljettaminen puoliperävaunu-autolla. Erikoisin ehkä oli 1986 virkamieslakon ajan kloorikaasun kuljettaminen Oulusta Kemijärvelle.

Laman aikana 1980-90-lukujen vaihteessa autona oli Volvo F12, jolla suoritettiin maansiirtotöitä ja talvella lumenaurausta TVL:lle. Vuonna 1993 solmittiin kuljetussopimus Ojan Rauta ja Maatalouden kanssa maatalous- ja rakennustarvikkeiden jakelukuljetuksista. Sopimus on voimassa tänäkin päivänä.

2000-luvun alkuvuosina oli yrityksen kasvun aika. Kalustoa lisättiin kahdella tienhoitovarusteisella maansiirtoautolla, jotka varustettiin asfalttipäällystekuljetusten vaatimusten mukaisiksi kesäkausia ajatellen. Autot ovat talvikausina tienhoitourakoissa ja kesäisin pääasiassa päällystystyömailla asfalttimassan kuljetuksissa. Vuosien varrelle on mahtunut myös näiden ohella paljon maa-ainestoimituksia niin yksityisille kuin yrityksillekin.

2014 suoritetun sukupolven vaihdoksen myötä yrityksen nimeksi tuli Kuljetusliike Taanila Ky ja yrityksen johtoon Janne Taanila.